Historiek

Oprichting Slagerij Staes

Oprichting Slagerij Staes 1974 door Jos en Maria

Onze beenhouwerij werd opgericht in 1974 door Jos en Maria Staes – Abbeel, beiden harde werkers. Zij hebben deze zaak opgebouwd van een klein beenhouwerijtje naar een mooie, moderne winkel die qua interieur, maar ook qua producten, steeds met zijn tijd is meegegaan.

Jos heeft naast de lange dagen van hard werken ook nog steeds de zin en de moed gehad om zich als rasechte stielman te bewijzen op verscheidene nationale en internationale vakwedstrijden. En met succes, want de bekerkast in de slagerij puilt zowat uit van alle ooit gewonnen prijzen. Kers op de taart was hierbij het winnen van de gouden Oscar Eurobeef in 1987, waar hij terecht fier op is.
Automatenshop

Automatenshop

Oprichting automatenshop naast onze Slagerij in 1997...
Naast de slagerij prijkt sinds 1997 ook een mooie automatenshop die 24u/24u open is en waar dus ook na sluitingstijd van de winkel kwalitatieve en verse producten kunnen worden verkregen.

Deze automatenshop waar het Turnhoutse publiek gretig gebruik van maakt is in de loop der jaren heel wat uitgebreid. Waar we begonnen met 7 automaten, staan er nu al 12 automaten dag en nacht klaar met verse producten en voor ieder wat wils.
Het assortiment groeide door deze uitbreidingen ontzettend aan waardoor we onze klanten een heel gamma aan kunnen bieden van huisbereide gerechten en salades & kazen en charcuterie uit eigen werkhuis. Naast deze vele vleessoorten bieden onze automaten ook belegde broodjes, snacks, vers brood, snoep en drank aan.
Overname Slagerij Staes

Overname Slagerij Staes 2001... door Jan en Ann

Ook zoon Jan bezit deze passie en bewees dit door vele bekers en certificaten in de wacht te slepen en in 2001, het jaar waarin hij en zijn vrouw Ann de winkel van hun ouders overnamen, Belgisch kampioen te worden in vers vlees –en koud buffet schotels.

Naast de beenhouwerij prijkt sinds 1997 ook een mooie automatenshop die 24/24u open is en waar dus ook na sluitingstijd van de winkel kwalitatieve en verse producten kunnen worden verkregen.

Een nieuwe look voor slagerij staes

juli 2012 Onze winkel krijgt een nieuwe look!

Onze ouderlijke winkel maakte plaats voor een stijlvolle, eigentijdse slagerij waarin de oppervlakte van onze koeltogen aanzienlijk werd uitgebreid. Een nog groter assortiment was hiervan het logische gevolg.

Qua stijl kozen we voor strak en modern, doch gecombineerd met warme accenten zodat onze winkel niet kil zou ogen. Zowel de klant als wijzelf en ons team medewerkers moesten zich er goed voelen. Alleen zo kon zowel winkelen als werken in onze winkel voor iedereen aangenaam zijn.

Het uitwerken van de plannen voor deze nieuwe winkel namen ongeveer een 2-tal jaren van onze vrije tijd in beslag. Over elk detail werd serieus nagedacht en het was een wikken en wegen in keuzes en beslissingen. Bergen tijd, werk en energie kropen in deze verbouwing, maar des te trotser konden we nadien zijn over het resultaat. Naast zijn eigentijdse 'look' werd in onze winkel ook gebruik gemaakt van enkele hypermoderne technologieën waarvan onder andere onze manier van betalen er één van is. Omwille van de hygiëne en de veiligheid kozen we voor een volledig automatisch betaalsysteem. De klant rekent volledig zelfstandig af in een automaat die ingebouwd is in ons kassameubel. De verkoopsters hebben ondertussen de tijd om de bestelling netjes te verpakken en een praatje te maken met de klant terwijl hun handen niet meer in contact komen met het geld, wat de hygiëne enorm ten goede komt. Een modern kleedje en heel wat vernieuwingen en veranderingen maakten van onze winkel een plaats waar we graag vertoeven en waar we nog elke dag fier op kunnen zijn.
Nieuw concept voor slagerij staes

September 2018: Een nieuw en hedendaags concept voor onze slagerij

Met veel 'goesting'... en nog geen klein beetje,
steken we onze slagerij in een heel nieuw kleedje.

Wat blijft is ons grote assortiment aan vlees, huisbereide gerechten, salades en charcuterie.  Het grote gamma dat we onze klanten al jarenlang aanbieden, wordt zelfs nog een heel groot deel uitgebreid.

Wat ook blijft is uiteraard onze focus die onveranderd blijft.  Waar we ontzettend veel belang aan hechten is dat we onze klanten de kwaliteit kunnen blijven garanderen zoals onze slagerij die al 44 biedt.  In ons nieuwe concept zal de focus dus nog steeds blijven liggen op onze ambachtelijke en huisbereide producten.

Wat verandert is dat we vanaf nu enkel nog op bestelling zullen werken.  Wie onze producten wil hebben, die kan dat … zij het op een iets andere manier.  We bieden onze klanten hier 5 verschillende mogelijkheden toe : afhalen in de winkel, afhalen in de Meattime automaat, afhalen in onze 24 u automatenshop, leveren aan huis met onze bakfiets en leveren aan huis met Post.nl

Sfeerbeelden

Artikels

Slagerij Staes
Patersstraat 135 - 2300 Turnhout