Actie
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sic enim censent, oportunitatis esse beate vivere.

Historiek De Staes sinds 1974


Van hoe het allemaal begon tot hoe het nu is... Een klein overzicht van de lange en mooie weg die onze slagerij al af mocht leggen.

Oprichting Slagerij Staes

Onze beenhouwerij werd opgericht in 1974 door Jos en Maria Staes – Abbeel, beiden harde werkers. Zij hebben deze zaak opgebouwd van een klein beenhouwerijtje naar een mooie, moderne winkel die qua interieur, maar ook qua producten, steeds met zijn tijd is meegegaan.

Jos heeft naast de lange dagen van hard werken ook nog steeds de zin en de moed gehad om zich als rasechte stielman te bewijzen op verscheidene nationale en internationale vakwedstrijden. En met succes, want de bekerkast in de slagerij puilt zowat uit van alle ooit gewonnen prijzen. Kers op de taart was hierbij het winnen van de gouden Oscar Eurobeef in 1987, waar hij terecht fier op was.

Automatenshop

Oprichting automatenshop naast onze Slagerij in 1997...
Naast de slagerij prijkt sinds 1997 ook een mooie automatenshop die 24u/24u open is en waar dus ook na sluitingstijd van de winkel kwalitatieve en verse producten kunnen worden verkregen.

Deze automatenshop waar het Turnhoutse publiek gretig gebruik van maakt is in de loop der jaren heel wat uitgebreid. Waar we begonnen met 7 automaten, staan er nu al 12 automaten dag en nacht klaar met verse producten en voor ieder wat wils.

Het assortiment groeide door deze uitbreidingen ontzettend aan waardoor we onze klanten een heel gamma aan kunnen bieden van huisbereide gerechten en salades & kazen en charcuterie uit eigen werkhuis. Naast deze vele vleessoorten bieden onze automaten ook belegde broodjes, snacks, vers brood, snoep en drank aan.

Overname in 2001 door Jan en Ann

Zoon Jan bezit ook de slagers-passie en bewees dit door ook op zijn beurt vele bekers en certificaten in de wacht te slepen. In 2001 werd hij Belgisch kampioen in oa vers vlees –en koud buffet schotels.

In datzelfde jaar wuifde Ann het onderwijs vaarwel en nam het koppel de zaak over van hun ouders.

Juli 2012: nieuwe look voor de winkel

Onze ouderlijke winkel maakte plaats voor een stijlvolle, eigentijdse slagerij waarin de oppervlakte van onze koeltogen aanzienlijk werd uitgebreid. Een nog groter assortiment was hiervan het logische gevolg.

Qua stijl kozen we voor strak en modern, doch gecombineerd met warme accenten zodat onze winkel niet kil zou ogen. Zowel de klant als wijzelf en ons team medewerkers moesten zich er goed voelen. Alleen zo kon zowel winkelen als werken in onze winkel voor iedereen aangenaam zijn.

Het uitwerken van de plannen voor deze nieuwe winkel namen ongeveer een 2-tal jaren van onze vrije tijd in beslag. Over elk detail werd serieus nagedacht en het was een wikken en wegen in keuzes en beslissingen. Bergen tijd, werk en energie kropen in deze verbouwing, maar des te trotser konden we nadien zijn over het resultaat. Naast zijn eigentijdse 'look' werd in onze winkel ook gebruik gemaakt van enkele hypermoderne technologieën waarvan onder andere onze manier van betalen er één van is. Omwille van de hygiëne en de veiligheid kozen we voor een volledig automatisch betaalsysteem. De klant rekent volledig zelfstandig af in een automaat die ingebouwd is in ons kassameubel. De verkoopsters hebben ondertussen de tijd om de bestelling netjes te verpakken en een praatje te maken met de klant terwijl hun handen niet meer in contact komen met het geld, wat de hygiëne enorm ten goede komt. Een modern kleedje en heel wat vernieuwingen en veranderingen maakten van onze winkel een plaats waar we graag vertoeven en waar we nog elke dag fier op kunnen zijn.

September 2018: Een nieuw en hedendaags concept

Met veel 'goesting'... en nog geen klein beetje,
staken we onze slagerij in een heel nieuw kleedje.

Vanaf september 2018 is onze slagerij volledig de 'online'-richting ingedraaid, wat betekende dat we dus enkel nog op bestelling werkten.

Wat bleef is ons grote assortiment aan vlees, huisbereide gerechten, salades en charcuterie.  Het grote gamma werd zelfs nog een heel groot deel uitgebreid aangezien we nu geen rekening meer moesten houden met het aantal vierkante meter toog waar we onze producten moesten presenteren.  Een oneindige waaier aan vers & lekkers verrijkte ons assortiment.

De kwaliteit, de huisbereide producten en onze focus op de ambacht bleef uiteraard ook onveranderd.

We boden onze klanten meermaals per week de mogelijkheid om nog steeds aan onze producten te kunnen geraken en dit op diverse manieren:  Klanten konden afhalen in de winkel tijdens afhaalmomenten, afhalen in de meattime-automaat op de dag en het uur dat ze zelf wensten of laten leveren bij hen thuis.

Staes & lokaal

In 2020 vonden Jan en Ann de tijd rijp voor alweer een nieuwe uitdaging.  In het pand op de hoek van de Patersstraat en de Koning Albertstraat, net naast de huidige automatenshop die reeds meer dan 20 jaar een vaste waarde in de stad is, bouwden zij aan een nieuw project, 'Staes & lokaal'.  'Staes & lokaal' heeft zijn naam niet gestolen: In deze volautomatische slagerij bieden Jan & Ann hun klanten graag een totaalpakket aan.

Ze houden het dus niet enkel bij vlees, maar streven naar 'het gemak' voor de klant door hen een totaalformule aan te bieden. Zo vindt u hier uiteraard vlees, kaas, huisbereide gerechten, charcuterie & salades uit eigen atelier, maar ook dagverse producten als broodartikelen, vis, groentes en luxe- en cadeauartikelen waaronder koekjes & chocolade zijn hier steeds te vinden..

Dit alles geselecteerd bij enkele kwaliteitszaken uit de buurt. Lokale kwaliteit onder één dak dus want de Staes ging hiervoor in zee met enkele lokale partners. De verkoopautomaten bieden de klant een ontzettend uitgebreid gamma aan dagverse producten, maar tevens heeft de klant er ook de mogelijkheid zijn/haar bestelling, volledig op maat, af te halen.

Januari 2023: Met onze Kobe erbij... begint Keurslager Staes aan haar 3de generatie op rij!

In 2023 studeert onze zoon Kobe af als slager aan het St.Jozefcollege te Geel.  Kobe is vastberaden om onze ploeg te komen versterken waar we heel trots op zijn.  We heropenen de deuren van onze winkel op donderdag, vrijdag en zaterdag om Kobe alle kansen te geven en hem met alle factoren van de slagerij kennis te laten maken.

Sfeerbeelden

Artikels